Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Víz a kertben

Vízköpők

Az első vízköpők a XII. században jelentek meg. Ezek a kőszobrok az esővíz levezetésére szolgáló csatornák kivezető nyílásait díszítették a katedrálisokon.

Később a szökőkutaknál, falikutaknál is felhasználták. A vízköpők egyszerű, de nagyon látványos elemei lehetnek a kertnek, amelyek aránylag olcsón beszerezhetők is.

A vízköpők általában egy csövön keresztül fújják ki a vízsugarat, ami aztán egy tálba, medencébe, hordóba vagy akár egy kőre érkezik.

Legáltalánosabb vízköpők a különböző ember, állat vagy mitológiai-lény fejek, amelyek falra szerelve egy rejtett csövön keresztül kapják a vizet.

Egy szivattyú segítségével az egyszer már "kiköpött" víz visszaforgatható.

Minél erősebb a szivattyúnk, annál nagyobbat tud köpni a kerti dísz.

A legtöbb szivattyú elmeríthető a víz alá, közvetlenül a szökőkút közelébe, de mivel az elektromosság veszélyes lehet együtt a vízzel, jobb, ha külön aknát készítünk a szivattyú számára.

A műkő vízköpő figurákat aránylag olcsón megvásárolharjuk, de akár magunk is készíthetünk egyszerűbb formákat.

Vízköpővel feldobhatjuk kerti tavunkat, alkalmazhatjuk falikutaknál, szökőkutaknál.

Vízköpő Vízköpő Vízköpő Vízköpő Vízköpő Vízköpő Vízköpő Vízköpő Vízköpő Vízköpő Vízköpő
Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek