Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Sütés-főzés a szabadban

Tüzelők

A szabad tűzön készített ételekhez száraz keményfát használjunk.

A fenyőgyanta aromája és a kezelt épületdeszkákból távozó veszélyes anyagok nem kívánatosak a bográcsban és a rostélyosban.

Grillezéshez, parázson sütéshez célszerűbb az egyenletes hővel, füst nélkül izzó faszén. A begyújtásához kell némi gyakorlat, de a gyújtózselé vagy folyadék és némi legyezés sokat segít. A sütést csak akkor kezdjük el, ha a gyújtófolyadék már nem lángol, a parázs felületének legalább a fele fehér hamuval fedett, ami fújásra vörösen felizzik. Ha biztosra akarunk menni, felesben keverjük a natúrfaszenet faszénbrikettel, aminek nagyobb és tartósabb a hőleadása.

A BBQ sütéshez natúrfaszén ajánlott, amibe néhány marék alma-, cseresznye- vagy tölgyforgácsot keverjünk a különleges ízhatáshoz.

Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek