Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Medencék

Tusoló a medencénél

A medence mellé tusolót is célszerű betervezni. Lehetőleg minél közelebb, de azért olyan távolságba, hogy ne a medence vizébe fröccsenjen rólunk az esetlegesen nem túl tiszta víz...

Ha napolajas testtel használjuk a medencét - ne adj isten, fűnyírás után - biztos, hogy semmilyen vegyszer, medenceporszívó nem hozza rendbe a vizet.

A rendkívül egyszerű, magasra emelt olajoshordó-megoldás nem túl esztétikus.

Kerti zuhany Kerti zuhany

A különböző szolár rendszerek meg nem túl olcsók.

Kerti zuhany Kerti zuhany Kerti zuhany Kerti zuhany

Valahol a kettő közt kellene az arany középutat megtalálni, ha valakinek nem korlátlanul állnak rendelkezésére az anyagiak.

Ha rendelkezésre áll a kertben a vízvezeték, egyszerűbb a dolgunk, nagyon ötletes zuhanyállványokat lehet kialakítani. (Az 1. kép ugyan szökőkutat ábrázol, de hasonlót tusolónak is el tudok képzelni.)

Vízesés zuhanyzónak Kerti zuhany Kerti zuhany Kerti zuhany Kerti zuhany Kerti zuhany Kerti zuhany Kerti zuhany

Készíthetünk kisebb-nagyobb zuhanyfalakat, vagy egész kis zuhanykabint is. Nagyon jól mutatnak és több intimitást adnak, mint ha csak az állványt használnánk.

Kerti zuhany Kerti zuhany Kerti zuhany Kerti zuhany

Persze, kiképezhetünk komplett zuhanyzót vagy akár fürdőszobát is a kertben, ha már csak arra van szükségünk...

Kerti zuhany Kerti zuhany

További képeket talál ezeken az oldalakon a kerti zuhanyzóról és a kerti fürdőszobáról.

A tusoló alját burkolhatjuk terméskő lapokkal, járólappal (de csúszásmentes legyen) használhatunk hozzá kavicsot, farácsot, stb.

Kerti zuhany Kerti zuhany

Ha nincs vízvezeték, és tömlővel kell a tusolóhoz vezetni a vizet és ott tárolnunk, akkor egyszerű, rejtett tartályt készítsünk. A tartószerkezete fából vagy téglából, kőből, sőt, szupervályogból is kialakítható.

Nagyon szép tusolót lehet kialakítani fából. Persze, nem mindegy, hogy milyen faanyagot választunk.

Kerti zuhany Kerti zuhany Kerti zuhany Kerti zuhany
Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek