Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Táblajátékok

Tic-tac-toe

A Tic-Tac-Toe angol játék, amely a nálunk jól ismert amőbának egy változata.

A két játék szabálya annyiban tér el, hogy a Tic-Tac-Toe-ban három szimbólumot kell összegyűjteni öt helyett; és míg az amőbát elvileg végtelen játékmezőn játsszák, a Tic-Tac-Toe játszma egy 3x3-as négyzet alakú táblán zajlik.

Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe

A játék során az egyik játékos kék kör, a másik pedig piros X szimbólummal játszik. A játékosok felváltva rajzolnak egy-egy szimbólumot a még üres mezőkbe.

Az nyer, akinek sikerül 3 szimbólumot egy vonalban (vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan) összegyűjtenie.

Ha már nincs üres játékmező, és egyik játékos sem nyert, akkor döntetlen, és vége a játéknak.

Tic-tac-Toe

A Tic-Tac-Toe-ban egyik játékosnak sincs nyerő stratégiája: a másodikként lépő játékos mindig el tudja érni azt, hogy a játék döntetlenül végződjön.

A játékot nemcsak papíro-ceruzával, de bármilyen szimbólumokkal és bármilyen pályán is lehet játszani.

Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe

Bőségesek a kerti változatok is:

Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe

Sőt, akár függőleges pályán is lehet játszani, az előre elkészített szimbólumok forgatásával. A gyerek játszó-várakban is helyet kaphat:

Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe Tic-tac-Toe
Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek