Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Kerti parti

Tematikus partik

A tematikus partik kapcsolódhatnak hobbikhoz, színekhez, gyümölcsökhöz, ünnepnapokhoz, vagy akár egy országgal, annak életstílusával, konyhaművészetével, hangulatával is jellemezhetőek.

Rendezhetünk mexikói, arab, olasz, francia, magyar, stb. esteket, ahol a feltálalt ételek, italok az ország nemzeti sajátosságai közé tartoznak. Ilyenkor a parti dekorációs elemeit is az adott ország stílusához igazítsuk. Sőt, a zenét is ennek megfelelően szolgáltassuk.

Kerti parti Kerti parti

 

Olasz estéhez az olasz ételekhez olasz borokat kínáljuk, mediterrán növényekkel díszítsük az asztalokat és a parti helyszínét. Levendulával, leanderrel, rozmaringgal, egyéb fűszernövénnyel, stb. Ezek kellemes illatot is árasztanak a látványon kívül.

Arab estek elmaradhatatlan kelléke a vizipipa, a kényelmes, alacsony ülőkék, puffok.

Kerti parti Kerti parti Kerti parti Kerti parti

Mexikói partinál a kaktusz a jellemző díszítőelem, a különböző színes, festett agyagedények, kaspók - és persze a sombrero. Az italok közül a tequila mindenképp szerepeljen a kínálatban.

Kerti parti Kerti parti Kerti parti Kerti parti

Az igazi magyaros partikon a fő étel a bográcsban készült marhapörkölt. Azért az étel megválasztásakor gondoljunk a gyerekekre, vegetáriánusokra és diétázókra is, nekik nem árt valamilyen könnyebb ételről is gondoskodnunk.

Az ételekhez magyar bort szolgáljunk fel, étvágygerjesztőnek jóféle házipálinkát kínáljunk.

Dekorációként magyaros motívumokat alkalmazzunk. Jól mutatnak a köcsögök, népi eszközök, használjuk bőven a piros - fehér - zöld színeket. Muskátlival, fokhagyma- és pirospaprika füzérrel díszítsük az asztal környezetét. A zene magyarnóta legyen, még ha csak felvételről is.

Kínai esteken a dekoráció fontos kellékei a vörös lampionok, sárkányok, egyéb kínai motívumok.

Kerti parti Kerti parti

 

A www.partyswizzle.com honlapon remek ötleteket talál az egyes tematikus partikhoz. Kezdve a dekorációtól az ételek szervírozásán át a parti jellegéhez illő zeneszámokig.

Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek