Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Tűzrakó helyek

Szalonnasütők

Azt gondolná az ember, hogy a szalonnasütő elkészítése a legegyszerűbb dolog a világon. Csak ledobunk néhány követ körbe, mellétesszük a nehéz, szinte mozdíthatalan ülőkéket vagy székeket, és kész.

Szalonnasütő Szalonnasütő

Ez nem így van, sok mindenre oda kell figyelni a tervezésekor. Főleg, ha épített a szalonnasütő, tűzterestől-ülőkéstől. Jól ki kell számítani a tűztér és az ülőkék távolságát. Túl messze ülni kényelmetlen, nem érjük el a tüzet még hosszabb nyárssal sem. Ha pedig túl közel ülünk, kellemetlen lehet a meleg, a füst.

Szalonnasütő Szalonnasütő

Ugyancsak fontos, hogy megfelelő távolságra üljünk egymástól. Ha nagyon közel vagyunk, megszúrhatjuk egymást, a lecsöppenő zsír pedig égési sérüléseket okozhat.

Az ülőke magassága sem mindegy. Magas széken ülve kényelmetlen az előrehajolás, túl alacsonyról pedig fárasztó a lábnak.

Az ülőke anyaga sem mindegy. Műanyag széket ne csak a magassága miatt ne használjunk, tűz- és balesetveszélyes is lehet. Könnyen megolvadhat a hőtől, aztán nem sok kell hozzá, hogy összerogyjon alattunk... Ugyancsak kerülük az éghető anyagú bútorokat a szalonnasütőnél. Ezeket maximum a látványtüzeknél használjuk, de ott is veszélyesek. A kipattanó szikra könnyen lángra lobbanthatja őket.

Szalonnasütő Szalonnasütő

A kialakításakor gondoljunk arra is, hogy valahova pakolnunk is kell. Fárasztó az egyik kézben tartani a tálcát a kenyérrel, zöldségfélékkel, a máikkal meg forgatni a tűzön a szalonnát. Aztán külön bűvészmutatvány a zsírt a kenyérre csöpögtetni úgy, hogy ne a szomszédunk vagy a saját kezünkre csppenjen.

Szalonnasütő Szalonnasütő Szalonnasütő Szalonnasütő
Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek