Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Sport

Rollors

A rollors egy minden korosztály számára szórakoztató kültéri mobil játék, amely a hagyományos gyepsport modern alternatívája.

Rollors Rollors

A játék a patkódobás és a bocsa elemeit ötvözi.

Nagy fa korongokat (Rollors) kell a játékosoknak 25 méter távolságról gurulni a színes, fából készült célba. Pontokat adnak a játékos / csapat, hogy az álláspontok a lemezek legközelebb a cél.

Egyénileg vagy csapatban is lehet játszani.

A játék menete

Sík terepen kb. 25 méter távolságra elhelyezzük a piros és kék célokat. A játékosok beállnak az ellenfél célgúlája mögé, és onnan gurítanak a szemközti, saját célgúlájukhoz. A kék koronggal játszó játékos kezd először.

Rollors

A rollort úgy kell gurítani, hogy az élén guruljon végig, és 4 lábra játékostól már érintenie kell a talajt. Tilos a rollort dobni!

Amikor a kék játékos elgurította mindhárom rollorját, a piros játékos következik.

A kör végén pontoznak. Minden fordulóban csak az egyik játékos kap pontot. Az, akinek a célhoz legközelebb gurult a korongja, és a korongon levő pont értékét kapja. Ha döntetlen, vagyis egyforma távolságra gurítottak a játékosok - mindkét játékos pontot kap.

Rollors Rollors

Csak annak az egy találati korongnak az értéke számít, ami a legközelebb ért a célhoz. Azok a korongok, amik kívül esnek a cél 5 lábnyi körzetén (ennek mérésére szolgál a célgúlára akasztható zsinór), nem számítanak találatnak.

A korongoknak mindkét oldalán van pontérték, de a célban a lapjára dőlt korongnak csak a felső, látható felén lévő érték számít. Ha az élén marad a korong, akkor mindkét oldal értéke számít, összeadódnak a pontok. Ha a célnak nekiesik, akkor a felső felén levő pontoknak kétszeresét kapja a játékos.

Rollors

Az a játékos nyeri a játékot, aki legalább 21 pontot összegyűjtött, és legalább 2 ponttal többje van, mint ellenfelének.

Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek