Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Asztali játékok

Rex

A rex egész Európában elterjedt játék, de nagyon sok változatát használják. A különbségek egyrészt a játékszabályokban, másrészt a játékhoz használt kellékekben jelennek meg. Változó az asztal mérete, a lyukak száma, elhelyezkedése, a bábuk száma és formája.

RexRex

Magyarországon az 1 gombával játszott variáció terjedt el leginkább, amelyet általában 8 lyukú, kb. 70x160 cm-es játékasztalon játszanak. A játékhoz egy piros és 5 fehér golyót használnak, melyeknek az asztal meghatározott pontján felállított „gombát” kell elkerülniük a lökések során.

A játék szabálya ide kattintva jelenik meg.

 

A rex asztalt nem túl egyszerű elkészíteni, még az egyszerűbb változatával is csak ügyesebbek próbálkozzanak!

Rex Rex
Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek