Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag

Népi játékok

A hagyományőrző, népi játékok minden korosztály számára kiváló szórakozást nyújtanak.

Népi játékok Népi játékok

A gyerkőcök a népi fajátékokkal játszva nem csak jól érzik magukat, hanem ezek használatával megismerkedve feleleveníthetik a gazdag hagyományú régi magyar játékokat, a nagyszüleik hagyatékát.

Népi játékok Népi játékok

Ezekkel a képességfejlesztő, logikai, ügyességi játékokkal nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek is szívesen játszanak. Nekik is jó mulatság kipróbálni némelyiküket. Kerti partikon érdemes belőlük válogatva egy kis ügyességi vetélkedőt rendezni, megfelelően izgalmas fődíjat kitalálva a nyertesnek vagy a nyertes csapatnak.

A játékok önmagukban is látványos elemei a kertnek. Az igazán szépek fából, vagy más természetes anyagból készülnek.

Az ügyesebbek maguk is elkészíthetik, de készen is kaphatók mesteremberektől.

Népi játékok Népi játékok

Vagy akár meg is rendelhetők, pl. a www.nepijatszoter.com honlapról a különböző alkalmakra.

Az ügyességi játékok egy részéhez szinte semmilyen felszerelés nem kell. A zsákbanfutáshoz elég 1 zsák személyenként, a vízhordásos játékhoz egy pohár illetve a nehezített változatához egy kistányér, vagy a kötélhúzáshoz egy jó hosszú kötél.

A játékok kisebb része kimondottan csak kicsiknek érdekes, míg a legtöbbjük valamennyi korcsoportnak jó mulatságot igér.

Népi játékok Népi játékok Népi játékok Népi játékok

Ezek a játékok nem helyhezkötöttek, bárhol felállíthatók és könnyen áttelepíthetők egyik helyről a másikra. Akár fedett helyiségbe is. Ráadásul nem igényelnek nagy területet, pár négyzetméteren játszhatók.

A népi játékból csapatversenyeket, ügyességi vetélkedőket is összeállíthatunk, melyről a Kerti parti fő témakörnél írok.

 

További játékismertetőket talál az Asztalijátékok (pl. ) a Táblajátékok (pl. dáma, abalone) és az Egyéb asztali játékok (pl. dominó, jenga) témaköröknél.

A sportokat, szabadtéri egyéb játékokat a Sportos játékok (pl. ) részben olvashatja.

A kimondottan kisgyerekenek való épített játékokat a Játszótér gyerekeknek menüpontnál találja meg.

Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek