Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag

Kapcsolódó oldalak

Du coté de chez vous

Sport

Minigolf

A minigolf Nyugat Európában nagyon elterjedt és kedvelt szabadidősport. Kedvelségét annak is köszönheti, hogy könnyű sport, így a kevésbé sportos alkatúak, idősek vagy akik betegségük miatt nem erőltethetik meg magukat, azok is élvezetet találnak a játékban.

A minigolf a golf játékhoz hasonló, de szabályai kissé eltérnek a attól. Ezenkívül a minigolfot jóval kisebb és nem füves, hanem különböző kialakítású pályán játszák.

A pályáknak 4 típusa létezik:

  • filcpályák (fa alapon filcszőnyeg borítással)
  • betonpályák
  • miniatűr golf-pályák (eternitből)
  • fantáziapályák

A fantáziapályák általában beton alapra készülnek, filcszőnyeg borítással, és az akadályok nem szabványosak. Baráti, családi szórakozásra sokszor ezek a pályák a legalkalmasabbak.

A minigolf nem túl költséges sport, ütő, labda és persze a pálya szükséges hozzá. Ezeket házilag mind előállíthatjuk egy kis fantáziával és kézügyeséggel.

Egy nagyon aranyos kis minigolf pályát mutat be a francia "Du coté de chez vous" weblap.

Minigolf Minigolf Minigolf

A minigolf elkészítésének részletes leírását itt olvashatja, franciául.

 

Minigolf

A képen a minigolf pálya mögött egy nagyon szép pétanque pálya látható. Erről bemutatót a Golyósport pálya-ra kattintva talál.

Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek