Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Egyéb asztali játékok

Mikádó

A mikádó, vagy más nevén marokkó ügyességi játék. Vékony fapálcikákkal, esetleg szalma- vagy gyufaszálakkal űzik. Igen régi játék, s nevével ellentétben valószínűleg nem afrikai, hanem kínai eredetű.

Marokkó Marokkó

A XVIII. század elején a pálcikák csontból vagy elefántcsontból készültek, a XIX. századtól a fa-, később a műanyag pálcikák terjedtek el.

A játék úgy kezdődik, hogy valamelyik játékos kézbe veszi a pálcikákat (számuk 20-tól 50-ig terjed), függőlegesen egy asztalhoz vagy egyéb sík és sima felülethez támasztja a köteget, aztán elereszti úgy, hogy a pálcikák kusza összevisszaságban hullnak a felületre.

Marokkó Marokkó

A játékosok sorban megpróbálnak kivenni a csomóból egy pálcikát anélkül, hogy a többi megmozdulna. Ameddig ez valamelyik játékosnak sikerül, addig ő van soron, ha mozdít, akkor jöhet a következő versenyző.

A győztes az, akinek a pálcikacsomagból sikerült a legtöbbet magához vennie.

Marokkó Marokkó

 

A marokkónak az óriás változata szinte bármekkora lehet. De vigyázzunk, minél nagyobb, annál balesetveszélyesebb a 2 végén kihegyezett pálca!

Marokkó Marokkó
Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek