Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag

Medencék és társaik

Ki ne álmodna róla, hogy saját hűsítő medencéjében vészeli át a nyári kánikulát? Hogy csak ücsörög a medence partján, vagy épp lubickol, miközben százágra süt a nap? Sokaknak megadatik, hogy valóra váljon az álma, de a legtöbb embernek nem. (Hacsak be nem éri egy kis felfújható medencével… De arról itt nem kívánok írni.)

Medence Jacuzzi

Ha a szerencsések között vagyunk, és lehetőségünk adódik valamilyen fürdő-alkalmatosság kialakítására kertünkben, legelőször azt kell eldöntenünk, hogy mire van szükségünk. Mit szeretnénk, mire szeretnénk használni.

Úszni akarunk, vagy csak hűsölni, a gyerkőcnek pancsikolót szeretnénk, lazuláshoz, felfrissüléshez szeretnénk valamilyen ülőfürdőt, stb. vagy csak a szomszédok bosszantására kell a medence…

Medence Jacuzzi

Emiatt ne készítsünk. A medence nemcsak örömmel, hanem sok vesződséggel, macerával és munkával is jár, amit – ha nem a mi vagy családunk kedvünkért építettünk – nem szívesen végzünk.

Úszásra mindenképpen a nagyobb méretű, és főleg mélyebb úszómedencéket kell telepíteni.

Medence

Hűsöléshez elég a kisebb, sekélyebb medence is.

Medence Medence

Pancsikolót készen is kaphatunk, akár felfújhatót is, kisgyereknek megfelel az is. Egy nyarat kibírnak ezek a medencék, és úgyis kinőné a következő nyárra csemeténk.

A gyerekek részére csúszdát is felállíthatunk. Nem biztos, hogy csak a legfiatalabb korosztály fogja élvezni, főleg, ha elég erős a szerkezet.

Csúszda Csúszda

De készíthetünk saját részünkre is „pancsikolót”, vagy a medencében, vagy közvetlen a medence mellett egy sekélyebb részt, ahová akár nyugágyban, akár matracon is kifekhetünk barnulásunk érdekében.

Wet deck Wet deck

Pihentető fürdőnek válasszunk pénztárcánknak megfelelően a forró fürdők közül. Ezekből is van bőven kínálat. Jacuzzik, merülőkádak, dézsakádak, stb.

Jacuzzi

Végszükségletben felállíthatunk egy zuhanyzót is.

A medence megválasztásánál azt is vegyük figyelembe, hogy mekkora a család, vagy a baráti társaság, akikkel használni akarjuk a medencét. És egyáltalán, milyen gyakran fogjuk tudni élvezni a medencénket?

Ezek mind meghatározzák a medence típusát, méretét, mélységét és a kiegészítő berendezések körét.

Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek