Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Kerti építmények

Kerti pihenők

A kerti pihenő a kert egyik hangsúlyos eleme. Tulajdonképpen egy szoba a kertben.

Kioszk Pavilon

Rengeteg típusa létezik, ezért kialakítása egyrészt a pénztárcánk vastagságától függ, másrészt az igényeinktől. Lehetnek teljesen nyitott épületek, vagy néhány oldalról zártak, de mindenképpen tetőszerkezettel ellátottak ezek az építmények.

Kerti pihenő Kerti pihenő Kerti pihenő Kerti pihenő

Mielőtt belevágnánk az építésébe, döntsük el, mire van szükségünk. Csak magunk akarjuk-e használni, hogy oda elvonulva nyugodtan olvasgassunk vagy pihenjünk, vagy vendégfogadás a cél, amikor a szabadban szeretnénk eltölteni az időt társaságunkkal.

Kerti kiülő Kerti kiülő

Ha elsősorban egy árnyékos helyet szeretnénk, ahova kiülhetünk egy kellemes délután baráti beszélgetésre, nagyobb méretű, árnyékolóval felszerelt szaletlit válasszunk. Ha csak a késő délutáni órákban fogjuk használni és napfényre vágyunk, akkor inkább a nyitott változata mellett döntsünk.

Ezek a fedett épületek az esőtől is védenek, viszont a csillagos égben sosem fogunk tudni gyönyörködni alóla... Ha inkább azt szeretnénk, pergolát építsünk.

Berendezésüket a céljuk határozza meg. Elhelyezhetünk benne padokat, de a manapság divatos kerti ülőgarnitúrák még mutatósabbak és főleg kényelmesebbek. No persze jóval drágábbak is.

Sőt, akár egy hatalmas ágy is kiöltheti az egész pihenőt.

A kerti kiülőknek a pihenésen, a "kiülésen" kívül más funkciói is lehetnek.

Kialakíthatunk benne grillező, étkező helyet, tehetünk bele jacuzzit, asztali játékok elhelyezésére szolgálhat, stb.

 

A minden oldalról zárt kerti épületeket a Kerti házikók oldalon találja.

Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek