Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Kerti parti

Kerti partik

A jó idő beköszöntével egyre inkább a szabadba vágyunk, legszívesebben minden időnket ott töltenénk. Miért ne tartanánk ott a vendéglátást is?!

Számos alkalom kínálkozik egy kerti party megrendezésére. Születésnap, névnap, évfordulók. Újabban már a házasulandók is szívesebben tartják lakodalmukat, sőt, esküvőjüket a szabadban, szép környezetben. És mi is szívesebben megyünk vendégségbe egy kerti partira, mint a lakás 4 fala közé.

Kerti parti Kerti parti

Ha nincs semmilyen jeles alkalom, akkor is tarthatunk kerti partit, csak "úgy". Akár kicsi a kertünk, akár nagy, vendégül láthatjuk rokonainkat, barátainkat különböző mondvacsinált indokkal is. Megünnepelni, hogy szombat van, hogy szép az iő, hogy kinyíltak az orgonák, hogy a főnök végre nyugdíjba ment, hogy nyert/kikapott kedvenc/útált csapatunk, stb.

Kerti parti Kerti parti

Rendezhetünk tematikus partikat is. A partik témája bármi lehet, kapcsolódhat hobbinkhoz, kedvenc időtöltésünkhöz, vagy azéhoz, akinek tiszteletére a partit rendezzük. Kerékpáros, motoros buli, kalóz parti, afrikai szafarit, dzsugelt, tengeri élővilágot idéző partik, stb. A választott témakörnek megfelelően díszítsük ilyenkor a környezetet.

Kerti parti Kerti parti

Jó, ha értestíjük a vendégeket a party stílusáról, hogy esetleg annak megfelelő ruházatban érkezzenek. De az sem baj, ha már eleve ráírjuk a meghívóra az elvárt öltözéket. Senki sem szeret túlöltözött vagy alulöltözött lenni. Persze azt se felejtsük el közölni, hogy kik vannak a meghívottak közt. Barátok, rokonok, üzletfelek, munkatársak, stb. Ha baráti társaságot látunk vendégül, azonos vagy hasonló éreklődési körűeket, egymáshoz illő embereket hívjunk meg. A kötetlen hangulat érdekében senki ne lógjon ki a társaságból.

Kerti parti Kerti parti

A kerti partikra alaposan fel kell készülni. Gondoskodni kell az ételek hozzávalóinak, a zöldségeknek, gyümölcsöknek, italoknak a beszerzéséről, a húsok előkészítéséről, bepácolásáról, az italok behűtéséről - és ez csak az alap. Ezenkívül számtalan feladat vár a gondos házigazdára, kezdve az időpont meghatározásával és a meghívással.

A dekoráció meghatározása, kivitelezése, a kellékek kiválasztása, beszerzése, a berendezés kialakítása, a főző/sütő eszköz megválasztása, stb.

Kerti parti Kerti parti

Hiszen nem elég a finom étel és ital, de valahova le is kell ültetni a vendéget, hiába tesszük ki az asztalt a kert egyik szép helyére, ha közben elered az eső, ha estére szúnyogok lepik el a társaságot, ha lehűl a levegő és a társaság fele nem hozott meleg ruhát magával, ha elmegy az áram és nincs megfelelő világítás, stb. Ezeket az aprónak tűnő momentumokat előre átgondolva lehet csak sikeres a kerti partink.

Kerti parti Kerti parti Kerti parti Kerti parti
Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek