Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Egyéb asztali játékok

Jenga

A Jenga egy ügyességi társasjáték, ami szellemi és fizikai képességeinket egyaránt igénybe veszi. A Jenga az "építeni" szuahéli szóból származik. Akárhányan játszhatják, mégsem unalmas, hiszen mindenki feszült figyelemmel várja, hogy vajon mikor és kinél fog összedőlni a torony.

A játékhoz 54 db fahasáb szükséges. A hasábok háromszor olyan hosszúak, mint amilyen szélesek, és a vastagságuk egyötöde a hosszuknak: 1,5 × 2,5 × 7,5 cm-esek.

A játék során az 54 db fahasábból egy 18 emeletes tornyot (1 sorban 3 db) kell felépíteni úgy, hogy az egyes sorok merőlegesen feküdjenek egymáson.

Jenga Jenga

A játék lényege, hogy minél magasabbra építsük a tornyot, úgy, hogy az ne dőljön össze. A játékosok egyesével egy-egy hasábot húznak ki az épületből, majd azt a torony tetejére helyezik.

Jenga Jenga

Ez a társas tényeg nagyon egyszerű, azonban van egy pár szabály, amihez tartanunk kell magunkat.

Legfőbb szabály, hogy csak egy kézzel lehet hozzányúlni hasábokhoz, tehát érdemes az ügyesebbik kezünket használni. További megkötést jelent, hogy nem építkezhetünk csak úgy kedvünkre, vagyis mindig fel kell tölteni a teljes sort, hogy tovább haladhassunk. Tehát mindhárom helyet ki kell használni a torony tetején.

És az utolsó szabály pedig az, hogy csak olyan sorból húzhatunk ki hasábot, ami fölött teljes sor van, azaz nem vehetünk ki olyan elemet, ami fölött csak egy vagy két fahasáb van.

Jenga Jenga

 

A játéknak nincs nyertese, csak vesztese van, méghozzá az, akinél összedől a torony.

Jenga
Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek