Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag

Jacuzzik

A jacuzzit az amerikába kivándorolt, olasz származású Jacuzzi testvérek találták ki, akik az 1950-es évek elejétől gyártanak kifejezetten fürdőkádakhoz, medencékhez tervezett víz- és légbefúvó szivattyúkat, valamint fúvókákat. Az első pezsgőfürdőt 1968-ban készítettét el, római fürdő néven. A fürdő működése a hidroterápiás szivattyún alapult. Ma már valamennyi cég masszázskádjára használjuk a jacuzzi kifejezést.

A jacuzzik tervezésekor a hagyományos masszőrök technikáját próbálják meg utánozni víz és levegő befúvásával, amihez aromaterápia és nyugtató zene is társulhat.

Jacuzzi Jacuzzi

A masszázsmedencékben történő forró vizes fürdő a levegő- és vízmasszázs kombinált használatával lehetővé teszi az erek kitágulását, fokozza a vérkeringést, a szívműködést és a testünkben lévő méreganyagok távozását. A pezsgő vízbe történő bemerüléssel, és ezáltal a testsúly csökkentésével tehermentesíteni lehet a fáradt izmokat és a fájó izületeket. Ezzel javul a mozgáskészség, enyhül a reumás- és izületi fájdalom.

A masszázsmedencék további előnye, hogy csökkentik a testben lévő stressz hormonokat, rendszeres használatuk segíti a napi stressz oldását és feszültségmentes állapotot teremt.

Jacuzzi Jacuzzi

A masszázsmedencéknek 2 fő típusa van: az előre gyártott és az épített.

Az előre gyártott medencéknél nagyon fontos a megfelelő méret megválasztása. A helyesen kiválasztott jacuzzi mérete megegyezik a használó magasságával, vagyis egy jól megtervezett 180 cm-es kád belső mérete úgy van kialakítva, hogy abban egy 180-190 cm magas személy kényelmesen belemerülhet. Ekkora méretű kádba egy 160-170 cm magasságú személy belecsúszik, nem megfelelő számára a belső kialakítás, nem fogja azt a hatást kapni, amire számított.

Jacuzzi Jacuzzi

A kiválasztásnál fontos szempont a berendezések szervizelhetősége is, amire az előlapok eltávolítása után van lehetőségünk.

Jacuzzi Jacuzzi

A minőségi jacuzziban nem a fúvókák száma a legfontosabb szempont. A fúvókák teljesítménye, illetve az, hogy a fontosabbak képesek forgó mozgásra, többet jelentenek a természetes masszázs imitálásánál. Lényeges, hogy legyen minden fúvóka állítható, zárható, hogy az eltérő alkatú fürdőzők saját felépítésüknek és izomzatuknak megfelelő kezelést kaphassanak.

Az épített jacuzzik bárhol felépíthetők. Teraszon, udvaron vagy akár lakásban is. Mindenféle élmény-elem beépíthető, mint pl. nyakzuhany, különböző masszázselemek, buzgárok, világítás technikák és még sok más egyéb. Az élményelemek kombinálásával egyedivé varázsolhatjuk pezsgőfürdőnket, és egy minden igényt kielégítő wellness élményt nyújtó, szórakozási és pihenési lehetőséget kaphatunk saját otthonunkban.

Jacuzzi Jacuzzi Jacuzzi Jacuzzi

A jacuzzikat kültéren a házhoz, teraszhoz közel célszerű elhelyezni. Téli időszakban kellemetlen lehet, ha órákat kell gyalogolni vizes testtel, mire fűtött helyiségbe érünk... Nyáron meg csak kilépünk a medencéből, és máris átülhetünk egy kényelmes fotelbe, kipihenni a fürdés fáradalmait.

Jacuzzi Jacuzzi Jacuzzi Jacuzzi

A jacuzzi fenntartása nem kerül annyiba, mint sokan gondolnák. A nagyméretű otthoni medence feltöltéséhez háromhavonta két köbméter víz elegendő. Átlagos használat mellett az áramfogyasztás sem sok, mintegy 250-300 forint/nap, azzal együtt sem, hogy állandó, számítógép által vezérelt tisztító vízkeringetésre van szükség.

A szűrést tisztítható papírbetét, ózon és oxigén végzi, agresszív vegyszer nem kerül a vízbe. A kész, hordozható medencék működtetéséhez elegendő a hagyományos 230 Voltos hálózati egyfázisú áramellátás, még a vízhálózatra sincs szükség, a háromhavi feltöltés és leeresztés egy tömlővel megoldható.

Egy extrákkal felszerelt medencében fény- és aromaterápia teszi teljessé az élményt, és a beépített hangfalakon keresztül zenét hallgathatunk. Sőt, a beépített TV-n még kedvenc műsorunkat is nézhetjük.

Jacuzzi
Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek