Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag

Kapcsolódó oldalak:

www.turkmuanyag.hu

Dutchtub - vagyis Hollandkád

Meg van a tökéletes fürdő! Melegvízben lehet fürcsizni, és még sincs áram alatt az egész szerkezet. Ez a Hollandkád, vagyis a Dutchtub.

Dutchtub Dutchtub

Egy holland dizájner, Floris Schoonderbeek találmánya ez a nagyszerű fürdőkád. A kád remek ötvözete a szabadtéri meleg vizű fürdőzésnek és a szabadtéri sütögetésnek. Használatához csak vízre és fára van szükség, no meg egy kellemes helyre, ahova felállítjuk 4 lábú csészénket.

Dutchtub Dutchtub

A csészére hasonlító szerkentyűbe 800 liter víz fér. Ezt a mennyiséget az oldalán levő spirálban rakott tűz 38-40 fokosra is felmelegíti kb. 2-2,5 óra alatt, még téli időszakban is. A spirál vízvezeték tulajdonképpen egy kályha, amivel a fűtés a fizika törvényei szerint működik: a hideg víz alul beáramlik a spirálba, felmelegedve pedig a spirál felső végén visszafolyik a kádba.

A folyamatos tűzrakáshoz ki sem kell szállni a kádból. Elég, ha a fa kéznél van, így a kádban ülve rakhatjuk a tüzet. A kádban lévő víz hőfokát a spirálba tett fa mennyiségével illetve a láng nagyságával szabályozhatjuk, hogy biztos ne főjjünk meg benne.

A hollandkád alapfelszereléséhez egy wok is tartozik többek közt, mely eredeti funkciója szerint a fűtőspirálban tartja a hőt, de ha különleges élményre vágyunk, akár süthetünk is benne. De akár grillezhetünk vagy nyárson süthetünk a tűzkosáron, miközben nyakig ülünk a vízben.

Dutchtub Dutchtub Dutchtub Dutchtub

További alapfelszerelése a kádnak a tető, a hamutartó, a szélfogó, kémény, kézihajtó és utánfutó.

Még a műszaki analfabéták is bátran vállalhatják a kád összeszerelését, annyira egyszerű, hogy elrontani se lehet. De nincs is a kádnak olyan alkatrésze, amely elromolhatna.

Dutchtub Dutchtub

Igazán előnyös tulajdonsága a holland kádnak, hogy karbantartásra jóformán nincs szükség. Elegendő tiszta vízzel és puha szivaccsal áttörölni, de ha némi szennyeződés marad fürdőzés után a felületén, semleges, környezetbarát tisztítószerrel hatékonyan eltávolíthatjuk azt. A fürdéskor használt vizet a kád leeresztőjéhez csatlakoztatható kerti slaggal kiereszthetjük, s – feltéve, hogy a vízbe semmilyen kemikália nem került – akár a kertet is locsolhatjuk vele, vagy ha van vízvisszaforgató berendezésünk, annak a tartályába is belefolyathatjuk. Téli használat során feltétlenül ügyelnünk kell rá, hogy a spirálban ne maradjon víz a leeresztése után, mert akkor a fűtési rendszer válik használhatatlanná.

A szerkezetet 2 ember is könnyen mozgathatja, hiszen csak 75 kg a négyszemélyes kád. Kétszemélyes is létezik, de az nem félgömb, hanem piskóta formájú.

Dutchtub Dutchtub

A szállítása is egyszerű. Akár kerékpárral is, mivel még kerekeket is adnak hozzá.

Dutchtub Dutchtub Dutchtub Dutchtub Dutchtub Dutchtub
Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek