Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Kerti parti

Halloween parti

A halloween-party hazánkban kevésbé elterjedt - tekintettel, hogy hagyományos időpontja, az október 31. inkább a Halottak napját juttatja mindenki eszébe. Nem a mulatságon törjünk a fejünk, hanem már elhunyt hozzátartozóinkra emlékezünk ebben az időben.

Más kultúrkörökben azonban egyre elterjedtebb ez az ősi kelta hagyományokon alapuló, szabadban tartott ünnepség. Tűz körül táncoltak, állatokat áldoztak a túlvilágba jutók részére. Skóciában és Írországban ma is ehhez hasonló a Halloween, ahol este tábortüzet gyújtanak. Az állatáldozat kimerül a hamburger, grillkolbász sütésében.

Az amerikai típusú ünneplés fontos része a jelmezes halloween party.

Halloween party Halloween party

Ha követni akarjuk ezt az egyre inkább elterjedt szokást, rendezzünk hasonló kerti partit mi is.

Halloween party Halloween party

A party legjellemzőbb dekorációja a sütőtök, minden mennyiségben és formában. Díszítőelemként felakasztva, vagy töklámpásként megadja a kellő hangulatát a halloween partinak.

Halloween party Halloween party Halloween party Halloween party

Almát is kiaggathatunk, lehetőleg valamilyen ilyesztő formájúra kifaragva.

Használjunk girlandokat, lufikat, lampionokat is a díszítésnél.

Halloween party Halloween party

Aztán szükség van rengeteg mécsesre, "véres" gyertyákra, pókokra, denevérekre, csontvázakra és egyéb ijesztő formákra, alakzatokra, amelyekkel túlvilági hangulatot tudunk teremteni.

Halloween party Halloween party Halloween party Halloween party Halloween party Halloween party

Elsősorban a fekete szín hatásos ilyenkor, valamint a sötét narancssárga és vörös, a sötétség illetve a tűz és az ördög szimbólumai. Használhatunk még egyéb sötét színeket, pl. lilát, kéket, barnát, zöldet, valamint arany- és ezüstszínű dekorációs elemeket is.

Kísérteties hangokat is produkálhatunk.

A partin felszolgált ételek is lehetnek ijesztőek.

Halloween party Halloween party Halloween party Halloween party Halloween party Halloween party

De kerüljük a túlzásokat. Sokaknak vissztetsző, undorító a pohárban úszkáló szemgolyó, a süteményből kikandikáló kukacok tömege, a levágott ujjak, véres testrészek, és a hasonlók látványa. Ezeket inkább kerüljük, ha nem akarjuk hogy hazamenjenek vendégeink!

Italként - tekintettel az ilyenkor már hideg időjárásra - forró italokat kínáljunk. Forró csokoládét, teát, puncsot, grogot, forralt bort. Hideg italként sütőtök koktélt.

Halloween party Halloween party
Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek