Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Asztali játékok

Gombfoci - szektorlabda

A gombfoci gombokkal, esetleg műanyag korongokkal játszott asztali játék, amely a labdarúgást imitálja. Főleg Magyarországon és Brazíliában elterjedt.

Gombfoci Gombfoci

A játék a 2 országban egymástól függetlenül alakult ki a XX. század első évtizedeiben. A játékot a futball elterjedésével párhuzamosan játszották az iskoláskorú gyerekek.

A játékosok gombokból készültek, méretük és kialakításuk a posztjuknak megfelelő volt.

A játékban a labda Magyarországon elterjedt változatban egy gomb, a brazil változatban egy apró filcgolyó volt.

Gombfoci Gombfoci

A játék céljai azonosak a labdarúgáséval: a játékidő alatt gólokat szerezni a labdának az ellenfél kapujába való bejuttatásával.

Gombfoci
Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek