Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Táblajátékok

Fekete Macska

A Fekete Macska logikai játék, melynek célja, hogy a macskafogónak el kell kapnia a cicát. Ha sikerül, akkor a macskafogó a győztes, de ha a macskának sikerül kimenekülnie a játéktérből, ő nyer.

Fekete Macska

A neten találkoztam ezzel a logikai játékkal, és nagyon tetszett. Elképzelésem szerint 2 személyes játéknak is nagyszerűen megfelel, remekül lehet rajta szórakozni kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Nem asztali játékként, hanem nagy méretben szeretném elkészíteni.

A játéktér 11 x 11 mezőből áll. Az eredeti netes játékban kör alakúak, de hatszögletűvel még dizájnosabb lenne. A mezőket hatszögletű, régi padlástéglából volna a legszebb kirakni, de a meglevő hatszögletű sablonunkat betonnal kiöntve is mutatós lesz.

A játékhoz 1 cica bábu és rengeteg "üldöző" bábu szükséges. Azért én ezek számát 20 db-ban korlátoznám.

A cicát egy magasabb (kb. 30 cm), sötét színűre pácolt faoszlopból szeretném elkészíteni, míg a macskafogókat alacsony, kb. 15 cm-es, világos színű fa korongokból képzelem el. Ezekre kis akasztókat csavaroznék a könnyebb mozgathatóság kedvéért.

A játék célja:

A macskafogónak be kell kerítenie, el kell kapnia a macskát. Ha a macskának sikerül kimenekülnie a játéktérből, ő nyer. Ha bekerítették, akkor a macskafogó a győztes.

A játék menete:

Az egyik játékos, a macska, a játéktér középén foglal helyet, onnan kell indulnia. A másik játékos, a macskafogó, feltesz egy bábut valamelyik mezőre, úgy, hogy útját állja a macskának. Az üldöző bármelyik mezőre tehet bábut, de a macska mindig csak a szomszédos mezőre léphet. Ha elfogyott az üldöző bábuja, a játéktérben levő bábukkal is léphet, bárhova.

A játéknak akkor van vége, ha vagy kimenekült a cica, vagy ha bekerítették.

Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek