Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Sütés-főzés a szabadban

Chimenea kemence használata

A chimenea vagy chiminea kemencéket nagyon sokféleképp használhatjuk. Süthetünk, főzhetünk, grillezhetünk benne, de nyársalhatunk is rajta. Vagy akár füstölésre is használhatjuk.

Chiminea Chiminea Chiminea Chiminea

Füstölésnél várjuk meg, amíg eltűnnek a lángok, csak azután kezdjünk hozzá, miután nem túl forró a kemence. Ezt nagyon egyszerűen leellenőrizhetjük: tartsuk a kezünk a kémény fölé, és ha el tudunk számolni 10-ig, akkor megfelelő a kemence hőmérséklete. (Persze, hideg kemencénél is tudunk 10-ig számolni…)

A megfelelően előkészített husokat akasszuk a kemence kéményébe, és 5-6 órán át hagyjuk bent.

 

Chimenea kemencéket a Kerti tűzrakóhelyek oldalon talál.

Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek