Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Asztali játékok

Carpetball

A carpetball asztali golyójáték, melynél egy asztalon kell a golyókat gurítani. Az asztal belső felületét szőnyeg borítja, innen is származik a játék neve.

Tekintettel a méretére, inkább kültéri játékra való.

Carpetball Carpetball

2 személyes játék. A játékot hagyományos biliárd golyókkal játszák. Az asztal végére mindkét játékos felteszi a saját golyóit (általában 5 db), majd egymás után gurítanak ugyanazzal a fehér golyóval. A cél, hogy az ellenfél golyóit minél hamarabb belökjék az asztal végén található mélyedésbe.

A golyók induló felrakása több módon is lehetséges, pl. a játékossal párhuzamosan egy sorban, vagy a játékosra merőlegesen, stb.

Carpetball Carpetball

 

A carpetball asztal 3,0 m hosszú, 0,76 m széles, és 0,91 m magasan van a földtől, de ezek a méretek nem törvényszerűek. Az asztal 2 végén, teljes szélességében kis árok van, ide a golyókat kell begurítani.

Carpetball Carpetball Carpetball Carpetball

 

Az asztal részletes leírása megtalálható a Carpetball oldalon.

Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek