Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Kerti bútorok

Kerti bútorok

A kertben ugyanúgy szükségünk van bútorokra, mint a lakásban. Étkezni szeretnénk, egy kicsit leülni beszélgetni, olvasni, sörözni a haverokkal, vagy csak pihenni vágyunk, süttetnénk a hasunkat a napon vagy épp az árnyékban szunyókálnánk, stb. Ezekhez mind valamiféle bútor kell.

Asztalok, székek, nyugágyak, padok, mindenféle ülő-, fekvő- és lerakó alkalmatosság.

Kerti ülőgarnitúra Kerti hintaszék Napozó ágy Kerti ülőgarnitúra

A kerti bútorok nagyon sokféle anyagból készülnek. Ma már a megszokott műanyag garnitúrák (a régi öntöttvas bútorokról nem is beszélve) kimentek a divatból, az őket felváltó rattan garnitúrák után jelenleg a fából készült bútorok a "menők".

De ne a divatot kövessük, a bútorok praktikumát tartsuk szem előtt. Ha nincs időnk a karbantartásra, az állandó ki-be hurcolásra, ne az érzékeny, drága darabokat válasszuk. Elégedjünk meg az egyszerűbbekkel, a lényeg, hogy kényelmes, strapabíró legyen és ezekből is barátságos pihenőhelyet tudunk varázsolni.

Például raklapokból is készíthetünk hangulatos kerti bútorokat.

Raklap-bútor Raklap-bútor Raklap-bútor Raklap-bútor

Van, aki kiselejtezett fürdőkádból készített ülőgarnitúrát. Pihent ötlet. De ennek legalább nem baj, ha megázik. Bár a párnákat nem túl okos dolog kinthagyni.

Kerti ülőgarnitúra Kerti ülőgarnitúra

Akkor már jobb, ha kimondottan eső-kedvelő bútort telepítünk a kertbe...

Kerti ülőgarnitúra Fűlépcső nézőtér

Épített bútorokat is készíthetünk, ezeket nem kell félteni az illetéktelen betolakodóktól. Igaz, mi se tudjuk kedvünk szerint ide-oda rakosgatni őket.

 

Ne feledkezzünk meg a textíliákról, a függönyökről, párnákról sem. A kerti kiülőt hangulatosabbá varázsolhatjuk velük, komfortosabbá tehetjük, ráadásul az esetleges hibákat is eltüntethetjük ezekkel a kiegészítőkkel.

Függöny a kertben Függöny a kertben Párnák Párnák
Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek