Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Sütés-főzés a szabadban

Barbecue vagy grill?

A két kifejezész hazánkban lassacskán egymás helyettesítésére használják, de a két sütési mód nem ugyanaz! Két teljesen különböző eljárásról van szó.

Grillezni magas hőfokon, gyorsan kell, barbecue (BBQ) ezzel szemben lassú, zárt sütést és füstölést jelent parázson, alacsony hőfokon.

A grillezés leginkább a lapos húsokhoz, zöldségekhez ajánlott. A sütés előtt a húsokat különböző fűszerekkel, olajban pácolják.

Egy klasszikus BBQ oldalast nem pácolnak, hanem fűszerekkel, sóval és barna cukorral bedörzsölve, majd óránként fűszeres olajjal ecsetelve sütnek meg a parázsló faszén fölötti rácson, kb. 3-4 óra alatt, max. 130 fokon. A hús belül omlósan puha lesz, kívül pedig zamatos és ropogós a füsttől.

A barbecuet általában nagy, sokáig sülő húsok elkészítésére szokták használni, amelyeknél a nagyon magas direkt hő (amit grillnél kap a hús) hamarabb odaégetné a hús külsejét, mint hogy az rendesen át tudjon sülni. A barbecue-nál a hús először inkább lassan sül, illetve párolódik a füstben, és csak a végén pirítják meg, ha egyáltalán megpirítják.

Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek