Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Táblajátékok

Backgammon

A backgammonnak, a nálunk középkorban kiveszett játéknak a magyar nyelv ostábla néven őrzi az emlékét. A játék egyik tagja annak a táblajáték-családnak, amelyet jellegzetes, háromszögből álló táblán játszanak.

Backgammon Backgammon

Az ostábla-felszerelés egy táblából, két különböző színű, 15-15 korongot tartalmazó bábukészletből, két pár dobókockából, két dobópohárból és egy duplázó kockából áll.

Az ostáblát ketten játsszák egy 24 mezőből álló táblán. Az egyes mezőket a háromszögek jelzik, ezeken lépdelnek a korongok a kockadobásnak megfelelően. A játékosok a táblán körbe viszik a korongjaikat, egymásnak ellentétes irányban, és az gyõz, aki előbb szedi ki a tábláról a bábuit.

Ostábla szintén nagyon jó játék a szabadban is.

Akár óriás-változatban is megcsinálhatjuk, rendkívül mutatós kerti díszválik belőle.

Backgammon Backgammon Backgammon Backgammon

 

A játék részletes leírását, szabályait mellőzöm, ha valaki nem ismerné a játékot, a Wikipédián nagyon jó leírást talál róla.

Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek