Kert kialakítása Épületek Kerti építmények Tárolók Műtárgyak Burkolatok Tűzrakó helyek Kerti világítás Kerti bútorok Kerti díszek Szobrok Víz a kertben Úszómedencék Fürdőtavak Patakok Dísztavak Tavi díszhalak Kétéltűek, hüllők Madarak Énekes madarak Vadon élő állatok Háziállatok Díszállatok Házi kedvencek Méhek a kertben Gombák Gyümölcsös Zöldségeskert Vegyszer helyett Fűszerkert Gyógynövények Mérgező növények Örökzöldek Díszfák Díszcserjék Nyírt növények Kúszónövények Kerti virágok Rózsák Dézsás, cserepes növények Sziklakertek Japánkertek Szórakozás a kertben Kerti partik Népi játékok Táblajátékok Asztali játékok Egyéb játékok Sportos játékok Játszótér gyerekeknek Sütés-főzés a szabadban Italok a kertből Más finomságok a kertből Tartósítás házilag
Asztali játékok

Asztali shuffleboard

A játék asztali változata fából készül, és a súlyozott korongokat kézzel csúsztatják a játéktér végén levő találati zónába. Nem kevés ügyesség kell hozzá.

A találati szakasz hossza az asztal hosszának 1/3-a.

A játéktér mérete változó, 2,7 - 6,7 m közötti hosszúságú és legalább 51 cm széles. Körben egy „csatorna” fut, ahova a korongok eshetnek, ha célt tévesztenek.

A pálya enyhén lejtős, ami plussz kihívást jelent a játékosok számára.

A súrlódás csökkentésére apró szemű szilikon gyöngyökkel szórják meg a pályát. Így elég egy kis lökés, és a korong vígan csúszik az asztal túlfelére.

Egy videó, hogy hogyan csúsztat egy igazi profi:

 

A shuffleboard játékról leírást a Sport témakörnél talál.

Nyitóoldal Oldaltérkép Kapcsolat

© Design: BSZ Stúdió 2014.

Levél a webmesternek